Over Metro

Alle rijbewijzen

Verkeersschool Metro bestaat al sinds juli 1964. Wim van Meer begon zijn eigen rijschool met een Fiat 600. Na april 1965 kwam Ria de Kiewit, later Ria van Meer erbij als instructrice. Dit dankzij de aanschaf van een Opel Kadet.

In het begin waren het geen gouden jaren. Het was hard werken voor weinig geld. De lesprijs bedroeg toen f. 6,- per uur. De aanschaf van een nieuwe wagen koste daarentegen .ca f. 4000,- a f. 5000,- nieuw. Je moest in die tijd veel uren maken wilde je er een beetje salaris aan overhouden. In december 1965 zijn Wim van Meer en Ria de Kiewit getrouwd.

Het werd op een gegeven moment steeds drukker en het werd tijd voor een nieuwe instructeur. Toen kwam Herman Rotteveel erbij, eerst met 1 auto en daarna met 2 auto’s. Na die tijd volgden er steeds meer nieuwe instructeurs. Na een lange periode de rijschool vanuit huis gedraaid te hebben met op dat moment 10 a 12 instucteurs in dienst werd het allemaal een beetje te veel en werd het tijd voor een kantoor. Zij hebben toen een winkelpand gehuurd in het Westeinde, schuin tegenover het oude ziekenhuis. Sindsdien werd het alsmaar drukker en kwamer er steeds meer nieuwe collega’s bij.

In juli 1975 werd zoon Ron geboren. een aantal jaren daarna verhuisde de ingang van het Westeinde ziekenhuis naar de andere kant. Verkeersschool MetroDe drukke aanloop in de straat bij het winkelpand was toen voorbij. In 1981 is Metro verhuisd naar de Escamplaan, dit pand heeft Metro toen gekocht en waren apentrots. Later konden we het pand ernaast erbij kopen en hebben dit verbouwd tot één kantoor. Op deze locatie zit de verkeersschool nog steeds.

Toen ron 18 werd heeft hij op de dag van zijn verjaardag zijn rij-examen in één keer gehaald. Vlak daarna heeft hij al zijn rijbewijzen gehaald en slaagde voor alles in één keer. Ron werkte in deze periode op het kantoor van Metro en ging al zijn instructeursbewijzen halen. Zo kon hij volledig meedraaien in de zaak.

In de loop der jaren zijn er een vrachtauto en motoren aangeschaft en later een touringcar. Het rijbewijs E achter B, de aanhanger werd in de jaren 80 een apart rijbewijs werd. Wij hebben toen een Jeep met aanhanger gekocht. Verkeersschool Metro verzorgt dus al jaren alle rijbewijzen. Vooral de laatste 10 a 15 jaar hebben de motorlessen een enorme vlucht genomen. Momenteel hebben wij 6 motorinstructeurs/trices werken, en gaan nu op naar de volgende uitdaging namelijk het Bromfietsrijbewijs. Dit gaat in op 1 maart 2010 en houdt in dat we brommers aan moeten schaffen en zo weer met de tijd meegaan.