Verkeersschool Metro is al sinds 1964 een begrip in Den Haag!
rijschool den haag rijschool in omgeving Leiden

Verkeersschool Metro in Den Haag, bewijst zich al sinds 1964!

wat je moet weten om je Vrachtwagen
Rijbewijs C met aanhanger te halen (E).
De laatste wijzingen met betrekking tot de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) zijn met ingang van 9 september 2009 ingegaan.

 

Op wie heeft de Richtlijn betrekking?

Alle EU beroepschauffeurs en beroepschauffeurs die in de EU werkzaam zijn, krijgen te maken met de Richtlijn. De regelgeving geeft aan dat een geldige code vakbekwaamheid (Code 95) verplicht is, als je beroepsmatig een voertuig bestuurt waarvoor een rijbewijs C vereist is.

De code wordt altijd op een Nederlandse rijbewijs vermeld en is vijf jaar geldig. Het is mogelijk dat indien je onder een bepaalde beroepsgroep valt, je bent vrijgesteld voor Code 95. Dit dien je zelf na te gaan. Lees hier meer informatie over Code 95.

Keuring

Alvorens u kan deelnemen aan het praktijkexamen C dient u door het CBR ‘medisch geschikt’ te worden verklaard. Hiervoor dient u een ‘Eigen Verklaring’ in te vullen en medisch gekeurd te worden door een Arbo-arts. Na goedkeuring ontvangt u van het CBR een Verklaring van geschiktheid.

Wil je examen doen voor een rijbewijs C zonder Vakbekwaamheidscode 95, dan geldt het volgende.

Theorie
Deel RV1, R2C

Praktijk
Je dient te beschikken over een Verklaring van geschiktheid en Praktijk C.

Wil je examen doen voor een rijbewijs C met Vakbekwaamheidscode 95, dan geldt het volgende.

Theorie
Deel RV1, V2C, V3C

Praktijk
Je dient te beschikken over een Verklaring van geschiktheid, Praktische Toets C, Toets Besloten Terrein en Praktijkexamen C.