Verkeersschool Metro is al sinds 1964 een begrip in Den Haag!
rijschool den haag rijschool in omgeving Leiden

AVB & AVD opleidingen

De motorfietsen waarop je kunt lessen variëren qua motorinhoud van 125 cc tot 650 cc.
wat je moet weten om je Motor
Rijbewijs A halen!
Het praktijkexamen voor het motorrijbewijs bestaat uit twee onderdelen:
  1. AVB: Voertuigbeheersing (wat ook wel bekend staat als het examen bijzondere verrichtingen).
  2. AVD: Verkeersdeelname (dat betrekking heeft op het leren rijden in het verkeer).

Wil je beginnen met motorrijles, dan is het een vereiste dat je in het bezit dient te zijn van een geldig rijbewijs B. Heb je het theoriecertificaat A op zak, ook dat is voldoende. Met de rijlessen mag begonnen worden als je 17 jaar of ouder bent. Deelname aan het examen is echter pas mogelijk als je minimaal 18 jaar bent. De lessen worden gegeven in groepen van twee onder begeleiding van één rij-instructeur.

De motorfietsen waarop je kunt lessen variëren qua motorinhoud van 125 cc tot 650 cc. Daarnaast zijn de motoren voorzien van ABS en handvatverwarming. Het beschikbare lesmateriaal is altijd up-to-date.

  • Kandidaten in de leeftijdscategorie van 18 tot 20 jaar mogen slechts examen doen voor categorie A1. Het motorrijwiel behorende tot deze categorie heeft een maximumvermogen van 11 kW.
  • Kandidaten in de leeftijdscategorie van 20 tot 24 jaar mogen examen doen voor categorie A2. Het motorrijwiel behorende tot deze categorie heeft een maximumvermogen van 35 kW. Kandidaten vanaf 21 jaar komen in aanmerking voor rijbewijs A met code 80. Lees hier meer over de regeling.
  • Kandidaten die 24 jaar of ouder zijn, mogen direct beginnen met het examen voor A-onbeperkt.